Dagens ordspråk:

... DEN DÄR STEGHYLLAN


Bild: Alldeles nyss.

Den 15:e augusti skrev jag detta inlägg om att bygga en egen steghylla. Och det blev av. Men jag hann aldrig ta in den eftersom jag flyttade ner till Stockholm. Men nu är jag ju hemma igen. Efter fyra långa månader, har jag äntligen invigt den i mitt rum! Dock har jag inte dekorerat den som jag hade tänkt mig, men det får bli så tillfälligt.

Den lilla spargrisen med turklövern, hittade jag i den förfallna stugan bredvid och man kan bara stoppa mynt i den men inte ta ut. För att ta ut måste man krossa sönder den. Just nu slänger jag alla jäkla en-kronors mynt i den!

Men annars... Vad tycks? :D

... FINISH


Kanske tio-femton centimeter av håret har fallit ned på golvet. Lite av lång page-typen, och så fixat till lugg som jag tyvärr har satt upp. Det ser verkligen inte stylat ut på bilderna men det var det när jag gick ut ur frisören, haha. Nöjd är jag iallafall. Skönt att kunna tvinna genom håret med fingrarna utan att fastna någonstans. Färger i blont och mörkbrunt lades till, alltså slingor i folie. Det var lite... orange/rött i mitt hår innan, men nu ser det mer naturligt brunt-hållet och och så det blonda i skifter. Jag får försöka att sköta håret och klippa mig lite oftare i år så att jag inte får kluvna toppar som typ stoppar växningen, så att det faktiskt växer. :)

En riktig bild med ordentlig stylad frisyr kommer nog inom kort, när jag har lust. ;)

... URFOKUS I B/W


För det första gillar jag ibland när kameran inte är i fokus. För det andra så bor jag i en jeansskjorta för tillfället.

... OKAY, I'M HOME AGAIN

Bild: Gammal bild, med karamellfärg i vatten.

Den nästsista dagen i januari bestod av att visa sötnosen runt härhemma, lekt lite med fyrhjulingen fast det var så kyligt i luften att tårarna kom ut självmant när man körde och så har vi givetvis myst inne. Vid tretiden åkte sötnosen hem, då blev det lite Jurassic Park III på teven och värmefilten. :) I mitt rum är det lite stökigt nu med ett par stora påsar, en stor väska med en liten väska med så mycket saker i. Jag får ta och fixa i veckan så att det blir fint i rummet som det var innan och så ta in den där vita steghyllan som jag och pappa byggde i höstas, den har stått och väntat i garaget sen dess.

Min kära mor håller tydligen på och måla om deras sovrum just nu till mullvadsgrå tror jag det var. Det blir nog fint sen. :) Hon har helatiden nya projekter att göra med huset, till slut står huset nog i fina och neutrala färger. Ni skulle ju bara se hur det såg ut innan i mellanrummet mellan köket, hallen, vardagsrummet och datarummet. Orange garderobsdörrar! Och så allt furu-trä... Och spygröna trappor, som är långifrån färdiga. Haha.

Imorgon blir det nog nya bilder. Som före-bild och efter-bild på mitt hår efter frisörbesöket vid 11.30 och så steghyllan efter jag eventuellt dekorerat lite på den. :) Jag måste ju ta allt igen med kameran jag i princip missat de 4 senaste månader.

Sköt om er så ser vi till att ha en mysig söndag!

... TOMORROW: BJÖRNÄS, ÖSTHAMMAR

Bild: Någon gång under nyårsveckan. I love his smile, and I know how I makes him smile.

Fredagskvällen har bara flugit förbi och jag är lagom trött efter att ha kommit hem från stan. Jag skall vika ihop kläderna och packa ner allt. Det blir verkligen inte bara en väska och datorväskan... Jag skulle annars få flytta hem på egen hand med alla saker då föräldrars bil hade gått sönder. Men snällt nog ville Hoa ställa upp och köra mig hela vägen hem! Tänk er, Hoa på landet tillsammans med katter, hundar och hästar. So sweet! ;) Det blir trevligt och se hur föräldrarna och Hoa träffas, haha. Men tack, sötnos!

Eftersom Peter fyllde år idag, så gav jag honom en present. Den innehöll en hoodie och ett par byxor i en mysig kvalité, i vitt med "i  dad" över hjärtat-området - för bebisen! :D Eftersom han tränar och är tränare så tänkte jag att den typen av hoodien skulle sitta fint. Och det gillade han. ;) Nu har jag iallafall fått köpa mitt livsförsta bebiskläder! :D

Nä, nu får jag börja packa lite och dylikt. Godnatt på er! 

... I'LL BE MISSING YOU

Bild: Januari 2011.

Nu hade jag tagit farväl och tackat Snäckbackens förskola för den lilla tiden jag var där och arbetat i praktik. Nu har jag inte något som gör att jag vet vad som sker när en ny vecka föds. Barnen har inte riktigt förstått att jag inte alls kommer tillbaka då de är för små för att förstå. De vinkade iallafall ett hejdå när jag gick min väg. :)

Just nu ligger jag i sängen härhemma och tar det lugnt tills älsklingen har lämnat grejer och bilen där han ska bo, och sedan åker jag ner till stan för att möta honom. :) Nu kom syrran och Peter hem efter att ha handlat och jag skall strax städa kattlådan. Förmodligen sista gången jag gör det, haha. ;) Nä, nu ska jag fortsätta med att softa och förstås städa lådan.

Sköt om er så hörs vi!

... THE SUN MAKES YOU SMILE


Bild: Sommar/Höst 2009.

Imorse var det en morgon som var ovanligt ljus och solen var på väg upp under min promenad mot praktiken. Hela dagen sken solen sådär vackert och värmde en genom fönstret och solen får ju oftast upp ens humör. Den där kylan som bits är tydligen på väg tillbaka, men det gör inget så länge solen är på vår sida. :) Bara två månader kvar tills sommartiden kommer. Idag var det bara fem, men mot slutet blev det bara två kvar. Så sjukt lugnt det var tills tretiden då arbetstiden var slut, drog jag ner till centrum och tittade runt i ett par timmar. Man måste ju kunna vara för sig själv ibland och även unna sig lite. :)

Idag fick man ett mail, där det bekräftade allt. Jag flyttar hem till 100% nu och vad jag ska göra hemma är bara en gåta just nu. Vi får helt enkelt vad som händer mig framöver. :) Men än så länge så tror jag att jag tar fram kameran oftare än vad jag har gjort under de senaste månaderna. Vara kreativ. Och jag har även planer på att uppdatera mig med en kamera, men det sker inte nu utan eventuellt senare i våren.

Nä, nu tänker jag stänga ned laptopen för att sova gott inför min nästsista dag med barnen! Godnatt.

... I KNOW THAT YOU'RE A HERO, BUT DON'T FORGET TO SMILE SOMETIMES

Bild: Den där blomman man använder "Älskar, älskar inte" av. ;)

Jag älskar när man vet att det är onsdag imorgon, då har halva veckan gått. Det är då man vet att timmarna av arbetsdagarna bara flyger förbi tills helgen är här. På fredag får jag faktiskt se min kärlek i några timmar, då han flyttar till Stockholm och typiskt nog så flyttar jag hem på lördag, eller något så! Men han är ju närmare då ändå, hihi. Mitt lilla ♥.

Nu när jag flyttar hem så hoppas jag på en tid hos hamnfrisören på måndag eller tisdag för att fixa till mitt jäkla hår. Det känns ju som om hela världen har snyggat till sig utom jag. För varje person som kommer hem från en frisör, och jag befinner mig där - gud så ful jag känner mig då. Likt ett troll som aldrig fått sitt hår fixat, eller något liknande. Min lugg är för lång nu. Jag vet inte vad jag ska göra med den, låta den växa ut eller ha en fixad lugg. Men nåja, vi får se hur det blir sedan.

Imorgon blir det 8-15, sedan funderar jag på att dra ner till S-centrum ett tag och kolla runt lite. Men vi får allt se om kroppen orkar fortsätta släpa mig efter en dag med barnen. Alldeles strax blir det att fixa mig inför nedbäddningen i sängen tillsammans med lägenhetens kändaste stalker - Gloria. :)

Godnatt, Sverige.

.. IF WINTER ENDS

Bild: Frost.

Nu är det bara fyra dagar kvar på förskolan. På fredag blir det min sista dag... Om det inte dykt upp några mail som förändrar det hela. Dagen har bara flugit förbi och jag är riktigt trött. Just nu längtar jag mest till att få sova. Bara sooova. Gloria har däckat härbredvid som vanligt, sen en och halv timme. Det bästa efter en arbetsdag, är när man äntligen får lägga sig under täcket med nakna ben + fötter och rätta till kuddarna för att sedan somna. Det är då man sover så jäkla gott hela natten ut!

Jag vet inte ens varför jag uppdaterar detta inlägg, för jag har inte något mer att säga. Äh, låt det här bli ett ovettigt inlägg. Godnatt på er.

... MITT LIV I SATELLIT

Jag kom bara på en idé, att visa vart jag har levt under alla dessa år och för att jag inte har så mycket att göra just nu så kör jag på nu.


Bild: Nypongatan, Öregrund under satellit i hitta.se

På Nypongatan i Öregrund är där jag bodde när jag föddes den 22 februari 1988. De gula radhusen. Men jag har tyvärr inte en enda minne av detta när vi bodde där. Så jag har inga ord. :)

Bild: Västerlund, Gräsö under satellit via hitta.se

En barndomsplats man sent ska glömma. Huset pappa byggde (svarta taket), havet som låg precis vid och stallet (L:format) där jag hoppade i hö. Den där stora granen jag gärna lekte under (granen söder om huset, vid vägen) och så ängen framför huset brukade mammas hästar stå och beta om dagarna. Det är iallafall i Västerlund jag minns mina första minnen. Hit flyttade vi sedan, först i en liten stuga uppe på kullen (norr om svarta taket) som jag har inget minne av förrän i huset. Det finns mest bara goda minnen. Det är en plats som blir kvar och förblir det i mitt hjärta och mina minnen.


Bild: Sundsborg, Gräsö under satellit i hitta.se

En plats där jag ofta lekte med hörande vänner, nära till allt. Små barndomsförälskelser, hemliga pussar på lekplatsen eller att cykla varje dag och komma hem med blodiga knän + armbågar att man till slut har knä- och armbågskydd. Under tiden vi bodde där, hade jag börjat tvåan på Manillaskolan och hunnit blivit attackerad av två hundar att jag blev så sårig och blågul. Vi bodde där bara i ett litet tag innan vi flyttade upp till Norrboda.


Bild: Norrboda, Gräsö under satellit i hitta.se

Långt upp i norr, in i skogen men ingen insyn från grannar. Lite privat fick vi ju, haha. Många goda minnen det.  Tror faktiskt att det är pappas gamla röda volvo som står i bilden, haha. Många kattungar har fötts på denna plats. När vi flyttade in, fanns det en vildkatt som vi gav namnet Sotis till. En helsvart rund katthane med sex tassar, därav vår gamla katt Litla fick i arv av. :) Vi tog hand om honom i några år tills han försvann. Djur kom , djur dog och djur såldes. Midsommarsafton 2008 firades på denna plats, ett gäng folk var riktigt nöjda minns jag. Haha. Jag orkar inte komma på något mer om Norrboda. Vi bodde iallafall här över 10 år, tills 2008.


Bild: Baronbackarna, Örebro under satellit i hitta.se

Självklart ska jag uppge min första lägenhet, i Örebro. En mysig 2:a som jag älskade, även om det blev aldrig 100% klart innan jag var tvungen att flytta hem efter 2 år. Ett område jag trivdes i, med många sköna grannar. ;) Augusti 2007- Juli 2009.


Bild: Björnäs, Östhammar under satellit i hitta.se

Ett hus som är mycket större än alla hus vi bott i. En större mark. Ett större garage. Ett större stalle. Och äntligen återigen på fastlandet! 9 km till Öregrund, 9 km till Östhammar. Vi har iallafall alternativ nu och en timme närmare till allt. Från förra hus fick man förbereda sig att stressa och åka 20 minuter innan färjan går, för att hinna med färjan som går till fastlandet. Nu behöver vi inte det, så himla skönt. Nu när jag reser iväg ibland och så, så är busstationen bara 15 minuter bort. Hit flyttade vi iallafall 2008 och nu har det redan gått 2 år. Det finns fortfarande mycket kvar att måla om, ändra och renovera. Jag har iallafall nästan "egen övervåning" då ingen bor på övervåningen utom jag, när jag bor hemma.

Var det intressant och se hur det ser ut för varje område jag har bott på? ;) Att bo på landet om somrarna och vintrarna är mysigt. ;) Dags och godnatta nu då jag ska jobba 9-18 imorgon. Godnatt!


Annonser från BloggPartner