Dagens ordspråk:

"Ja e nyfiken att vilken bild gjorde du din första photoshop? :D"

Rubriken var en fråga som dök upp i kommentarfältet under senaste inlägget. Jag måste få besvara på denna fråga:

Jag är ledsen. Jag minns inte ens vilken var den första bild jag gjorde i Photoshop eftersom det var över 5 år sedan. Jag minns inte och har inte dem heller. :( Men om jag någonsin hittar en jättegammal bild jag photoshoppade lovar jag att visa. :)

Jag looovar, och förresten - vem var det som ställde frågan? :)

ÄN EN GÅNG... I <3 PHOTOSHOP!


Vad ni ser i blicken avgör ni själva.

Från början är det en stor bild på mig, med ögonen i fokus. Denna bild ovanför är slutet av redigeringen.
Man måste inte alltid försöka ta en närbild på ögat. Det räcker att beskära om bilden har en bra upplösning och därefter är det bara att leka. :)


Originalbilden.

Gilla? Ogilla? :)

EN FRÅGA OM MITT VAL

Äntligen får jag blogga något vettigt eftersom jag inte har fått något vett i huvudet så att jag kan blogga eller visa några nya bilder för jag inte har rört kameran idag. Så nu ska jag ta och svara på Pernillas fråga. :)Mitt svar: En intressant fråga som ingen har ställt till mej tidigare. :) Jadu, jag låter det hela bli en berättelse och tillägger även vad jag tycker.

I mars ifjol sedan hoppade jag av skolan för första gången och skulle börja om trean till hösten. Det var då mina föräldrar ville ge mej något som jag skulle kunna göra något än ingenting. Det tvekade mellan en egen systemkamera eller konstskolan i Örebro. Jag hade väldigt länge velat ha en systemkamera, för jag var väldigt intresserad av fotografi. Ganska snabbt beslöt jag mej för en systemkamera.

Det var en Canon jag ville ha från början. Jag började titta och läsa lite om Canon, men sedan såg jag några bloggerskor som ägde Nikon. De hade fantatiska, vackra och bedårande bilder. Jag föll för dem. De berättade om att de var sköna att hålla i och alla snackstunder om deras kamera. Canon kändes för vanligt för min del. Jag kände ingen kemi till Canon märket. Snart insåg att jag var en Nikon själv för jag hade min lilla kompaktkamera Nikon, så googlade jag ännu mer och läste. Jag läste, funderade, tittade på bilderna och jämförde. Jag diskuterade med min syster om det och hon tyckte bestämt att Nikon passade mej. Jag kan även säga att utseendet på själva Nikon fick mig bli kär. Så söt och det var kärlek vid ögonkastet. Det var då jag fick min Nikon D40X. Så fort jag fick den, fotade jag jämt. Nästan. I september 2008 tappade jag tyvärr bort kameran. Abstinesen till att få fota fanns där och var för hög så beställde man en ny. Nikon D60 fick det bli och har varit närmast om mitt hjärta sen dess. :)

Nikon ligger otroligt bekvämt i mina händer, den är rund och lätt att förstå och tar bilder precis som jag vill ha så. Och så tycker att Nikon har rätt system när det gäller att zooma. Man ska zooma, då vrider man åt höger. Ju längre åt höger man kommer så ju närmare motivet kommer man. När jag håller i Canon, är den för stor och hård att hålla i. För obekvämt. Och den zoomar åt vänster. Men jag respekterar alla som väljer Canon. Men för min del kommer det alltid att vara Nikon. :)

Kom ihåg: Det är inte alltid det handlar om hur hög MP är, vllket kvalite bilder får och allt. Det handlar alltid om kemi mellan personen och kameran. Allt hänger på fotografen bakom kameran! :)


ETT COOLT BRÖLLOP

Syrran berättade om denna video så visade hon mig den tidigare idag. :D Det verkar inte fungera just nu med att lägga in video så länkar jag er dit istället: Klicka här!


Det finns också på domstol, typ.


Är det inte ett coolt bröllop med Chris Brown's musik till? ;)

... IT'S ONLY LOVE


DE NYA BILDERNA PÅ VÄG :)

LITE FOTO IDAG

Nu har man fått fota något nytt idag, som jag inte gjort tidigare. Men dock kan jag inte riktigt visa dom än, jag måste först få tillåtelse för att få lägga upp vissa bilder. :) Men jag hoppas på att få visa er. :) Än så länge visar jag andra bilder från igår.


Kattpose. ;) Moa är ingen knäkatt, snarare en famnkatt.


De andra åt kräftor medan jag åt rostbiff.


Det var denna yxa jag
pratade om häromdan. :D


En liten del av skelett. Men vilket/en den tillhörde vet inte ens vi. :D
Farsan provade med att såga isär skelettbenet - jag spydde nästan av stanken efteråt.

Det var typ det. Låt oss hoppas att jag får visa nyaste bilder snart. :)


ICKE-BLOGGDAG

... Det blir tyvärr inte mycket bloggning idag. Kanske senare ikväll med bilder. Men till dess hälsar jag med en bild:


MY PHOTOBOOKDenna fotobok är på väg, fast det lär ta ett bra tag innan man får dem... :) Det är alltså den jag fick beställa hem gratis. Alldeles great! ;) Hoppas bara att det ser precis ut som jag placerade ut bilderna och texterna sedan. Det blev ett enkelt innehåll också. Jag får visa för er när den har kommit.

Nu ska jag ta och bli medlem på Facebook efter ett jävligt bra tag då det har varit rätt många som tjatat, frågat och bett mig att bli medlem. Here I Come. Haha ;)

INSPIRATION AV THE EYEÄgnade en stund framför Photoshop idag med inspiration av filmens omslag The Eye. :DAnnonser från BloggPartner