Dagens ordspråk:

... HAPPY NEW YEAR- snart för ett år sedan.

Eftersom de andra kommer om nån timme så kommer jag troligvis inte ha tillgång till datorn då det handlar om att vara och umgås fram tills den 2:a januari. Jag lägger in några fyrverkeribilder som togs vid tolvslaget den 31 december 2008/2009.

   

Vi får se om jag har tur med att fota fyrverkeri om det kommer upp något här på landet när ett nytt år kommer, haha och det beror också på fyllan... ;) Ja, nu får jag ta och önska er:

GOTT NYTT ÅR!

... FUNNY WITH SNOW

Image and video hosting by TinyPic

En liten gif-film på kära farsan som hade kul med fyrhjulingen... ;D

... NATTENS FLABB

Jag snackar med några sköna typer på MSN, som Herr Fleur och Malin. Tillsammans med dessa två, kan man inte motstå skratt. Jag ska ta och skriva en berättelse om oss tre tillsammans.

Under midsommarsafton 2008 festade vi i trädgården hemma hos mig i Gräsö, de flesta hade redan lagt sig av fyllan/blackout. Utom jag, Malin och Fleur som satt i varsin stol och snackade om allting. Klockan var någon gång mellan 6-8 på morgonen.

Vi tre höll på att snacka om nån film, då frågade jag om det var Good Boy de snackade om. Då fattade de inte ett skit, jag försökte förklara om hundar men allting blev så fel att vi började garva så hårt att magen knep sig. Sedan snackade Malin om hennes döde morfar som hade cancer, då började hon garva för fullt utan nån anledning. Självklart började vi alla garva så hårt att tårarna rann, käkbenen värkte och magen knep sig igen. Folk skulle kunna tro att vi hade tagit något, men det var bara alkohol och sömnbrist. Samtidigt då vi garvade så hårt åt detta, grät Yelena och Hannes floder om Hannes 's farfar utav sorg.

Trots allt det där sa Fleur till slut till mig och Malin: Ni är sköna!

... DET ENDA JAG SAMLAR PÅ

... är sanna/biografiböcker. Det är just dessa som läsas på det bästa sättet av mig för det är då jag drunknar i deras världar och får oftast känna hur de kände sig när det hände dem, vad de gjorde och så. Jag har inte köpt nån bok på väldigt länge så beställde jag hem tre böcker för bara 166 kronor.


Bild lånad: CDON.SE där jag beställer från.

1. A-6171: Jag överlevde Auschwitz:

"Den judiske pojken Ferenc Göndör växer uppi en liten by i Ungern på 1930-talet. En dag händer det som alla varit rädda för. Nazisterna förföljer judarna och fraktar iväg dem till koncentrationsläger. Ferenc får uppleva ofattbara grymheter.Detta är en sann berättelse om en människa som överlevde i koncentrationsläger."

2. Den dagen min dotter blev galen:

"Sommaren 1996 när Michael Greenbergs dotter Sally var 15 år blev hon från en dag till en annan manisk. Plötsligt var hans dotter som en främling för honom. Här berättar han insiktsfullt och smärtsamt om sommaren då hans älskade dotter Sally drabbades av en svår psykisk sjukdom."

3. Inspärrad:

"Teresa Coopers historia är hjärtskärande från första början. Hennes mor var psykiskt sjuk och hennes far var alkoholist, och Teresa omhändertogs redan som bebis.

Efter att ha tillbringat sin barndom i diverse hem, skickades hon till Kendall House i Kent. Det var innanför dessa fängelsemurar som hennes mardröm började. Inom tjugofyra timmar blev Teresa utsatt för den ökända inspärrningsmetoden, under vilken hon blev injicerad med farligt höga doser av sinnesförändrande droger och isolerad i kvarsittningsrummet om hon kämpade emot. Det var inte långt efter detta som det sexuella utnyttjandet tog sin början."

Det märks mycket tydligt vad jag gillar för böcker. Jag har svårt att förstå dom som inte KAN läsa sådana böcker eftersom de är totalt ointresserad av dessa. Jösses, alltså...

... VAR UTTRÅKAD I FEM MINUTER...  Innan jag fick syn på en hängande julkula. Då fick kameran åka fram.Synd att kulan var sliten att inte ens jag blev skarp. ;)

... TILL OSS ALLA SOM SKA FIRA NYÅR

... Se till att inte bli drabbad som dessa i videon.


Kossan.se

Hade ju inte precis varit trevligt... ;)

... SÅHÄR VAR MIN JULAFTON


- Strålande, strålande jul.


- Ett kort från mormor.


- Jag och Peter chillar i soffan.


Julafton har redan passerat förbi nu. Min julafton har varit fylld av julmat, massor av mormors köttbullar, glögg, mjuk pepparkakor, julmust, godis, julklappar, mys i soffan,lite gullgull med vovven Izor som tillhör min morbror, traditionen kalle anka och så. Jag är nöjd med klapparna då jag käkar romerska bågar nu. ;D

Izor var söt då de andra hittade honom sovande i mormors säng som först var finbäddad och... Ja, han hade tydligen tagit bort allt tills bara underlakan och en kudde var kvar så la han och somnade alldeles belåten. Bilden finns nedanför. ;) Och morbror var en blyg jävel som vägrar vara med på kort. :(

   
   

    

Nåväl. Nu har jag tröttnat rejält på "God Jul!" och nu antar jag att jag blir trött på "Gott Nytt År!" inom kort. ;)

... NÅGONSTANS I VINTERLANDET


- gammal bild, från förra året.

Någonstans i vinterlandet sitter jag ensam hemma i huset medan föräldrarna är ute och handlar julmat + tydligen hämta nån julklapp eftersom jag inte fick följa med, haha. Systersönerna har precis varit här och spelat WII, de ville också ha ett eget + deras kompisar hade eget. Mamma fick säga något likadant som:

"Säg då att mormor har ett!"

Haha, snacka om en cool mormor dom har kanske? Haha. Nåväl, blev i allafall väckt vid 09.15 då morsan inte fattade ett dugg hur man sätter på WII så fick jag snällt kliva upp och hjälpa. Piggheten dök då upp, måste ändå träna på det då jag inte alltid känner av min extrema väckarklocka...

Angående frågan i inlägget om ni kunde tänka er mig som lärare, jag ställde frågan eftersom jag ska i princip vara det fr.o.m januari. Inte precis en lärare kanske men jag ska börja jobba ett par timmar per vecka på Vretaskolan i Gimo med två barn i teckenspråk då de har en döv pappa som de inte bor tillsammans med. De ska inte behöva tappa kommunikation med sin pappa som bor i Stockholm, så därför ska jag jobba så att de inte glömmer det. Varför jag ens ställde frågan, är att jag har sagt att jag ALDRIG vill bli en lärare... Men ja, man ska aldrig säga aldrig, you know.

Ja... Nu ska jag ta och städa det sista på övervåningen. Hörs!

... ETT BEVISMATERIALEtt bevis på att jag bor i mössan...

... HEJ MITT VINTERLANDNär det är jul så ska luften vara så kall att den biter på huden, kännas som istappar skapas inne i näsborrarna, frostiga islandshästar, friska röda kinder, snö som når upp till vaderna och tjocka kläder.

It's Christmas!


Annonser från BloggPartner