Dagens ordspråk:

... GOOD MONDAYHär får ni en bild från balen.
Ja, idag har jag inte haft tid att sitta vid datorn och snacka med folk ordentligen då jag höll mig till sovrummet och monterade upp saker som köptes när jag och föräldrarna var nere i Uppsala, på IKEA. Sedan städade jag. Återigen montera, sedan var det dags att sy ihop studenthalsbanden till några. Mer personligt och roligare direkt från mig, än att köpa direkt färdiga på Gallerix eller mataffärer om de flesta gör.

På IKEA köpte jag bland annat ett nytt nattbord, en svart tavlahylla, en klädställning, massa plastväxter, en vägglampa, galgar, en till vägglampa som ska stå vid spegeln och så vidare. Det är mer mysigare och grönare på rummet. Det är bara målningen av väggarna och möbler som väntar längre fram. :)

Och en sak, minns ni att jag fick fel storlek av tre olika filter och motljusskydd? Dessa blev kvar och behöver tydligen inte skickas tillbaka till Kina så undrar jag om det finns någon som vill ha dessa, filtren och skyddet på 55mm? Jag köpte dem för lite mer än 200 men de kan säljas för 200.

Godnatt!


... BALEN 2010, ÖREBRO

Jag är ganska säker på att det är några därute som har väntat på just mina bilder.

Här kommer de utvalda!
Nu är det dags för enbart svartvita bilder.Trycker ni på Gilla knappen?!

... PUBLIK PÅ BALEN
Omedvetna människor är roliga att ta bild på. Lätt. Eller okej, nästan omedvetna.

... EN SNABB UPPDATERING


Bild: Sommar 2009.

Är det normalt att en moderspråkslärare som jag, brister ut i skratt på lektionen med en av barnen bara för han tecknar så kul? Så vitt jag vet så har jag aldrig sett en lärare brista ut i skratt. :D Men nåväl, här sitter jag på jobbet och är allmänt trött. Mina händer fryser. Tinniusen är på gång idag också. Tredje dag i rad, alltså. Trevligt. Om 45 minuter går jag till bussen och byter sedan 2 gånger bussar + slutligen tåg till Örebro. Ja... Nu är jag slut på ord.

Det är nu jag säger: Vi hörs på söndag.

... "DET ÄR SVÅRT ATT VARA HJÄLTE NÄR INGEN SER PÅ"


Bild: Den säger mycket väl om ett ord - uttråkelse.

Rubriken är ett ordspråk. Jag gillar den, den ger en viss känsla av sorg tycker jag. Någon som faktiskt försöker vara en hjälte men ingen bryr sig och kollar efter, liksom. Ja, nog om det. Jag är så himla trött just nu och väntar till tolvslaget så kollar jag om min lön har trillat in på banken så bokar jag tåget inför morgondagen. Gud vad jag längtar efter att få krypa ned i sängen och låta mitt huvud drunkna i kuddarna... Men en dusch och packningen står först. Jag borde ha gjort det för längesen, men jag har ingen aning om varför jag inte gjorde det. Ja, så kan det ju gå till ibland.

Jag lär inte blogga någonting förrän på söndag, så ni får ha det bra utan mina vardagliga bilder. Godnatt och sov gott!


... THERE IS A FREE WAY TO YOUR HEARTJag hade lite tråkigt så åkte kameran lätt fram. Det finns säkert somliga som diggar mitt leende kan få njuta lite nu, haha. Litelitelite solbränd är jag tydligen, men som vanligt är det fräknarna som dominerar. Snart ska jag nog ta och börja packa inför morgonsdagen. Sedan blir det en lång dusch har jag tänkt mig. Tillsammans med kokos i duschen och sedan smörja in huden med bodylotion som doftar kokos, den som tar mig till Malaysia på ett ögonblick. Nästan. ;)

"När ni föds, öppnas en tom bok. När ni lever, skrivs boken. När ni dör, avslutar boken på sin sista kapitel och stängs."


... LITE NYTT I CUORES LIVHur cool är inte örngottet? Roligare än enfärgat eller blommigt, faktiskt. Nu har jag äntligen ett överkast över sängen, det som finns hemma är sjukt fula och ser ut som om dessa kommer från 50 tal. Jag vill också slippa krypande fästingar från katterna, förstår ni. Och varje katthårstrå. Resten ser ni väl vad det är.

Det har varit mysigt och roligt med Nova idag. Eller extra mysigt då hon somnade i min famn och jag somnade en stund efteråt med henne i fåtöljen. Annars var hon mest ute i trädgården och lekt av sig med Shakira medan Selma gick längs staket och åt gräs i solens strålar. Nu är jag ganska trött men ska undvika tupplur tills ikväll. :)

Take care about u.


... LISTAN DÄR NI LÄR KÄNNA MIG ;)


Bild: Från 2008 på Gräsö.


Här får ni en lista där det står lite fakta om mig. Kanske alltid gött och lära känna mig? Dock tog jag bort en del frågor som kändes väldigt onödiga. ;)

MIG:

Namn:
Emelie.
Mellannamn: Martina.
Efternamn: Karlsson.
Personnummer: 880222.
Ort: Östhammar.
Kommun: Östhammar.
Län: Uppland.
Stift: Östhammar.
Land: Sverige.

UTSEENDE:

Hårfärg: Brunt.
Ögonfärg: Blåa.
Längd: 170 cm.
Piercing: Tungan, earl och töjda öron.
Tatuering: Nacken, bakom örat och underarm.
Klädstil: Blandat.
Fräknar: Japp.
Kroppsbyggnad: Kurvig.
Naglar: Korta.
Hår: Mellanlångt.
Hudfärg: Ljus.
Ärr: Jovisst, har ärr lite överallt från barndomen. Cykelolyckor, hundattacket för längesen, syrran som klösade m.m
Accessoarer: Kör inte så värst mycket med det men annars dödskallsringarna.

SLÄKT:

Mor: Solweig.
Far: Björn.
Syskon: Linda och Elin.
Farmor: Signe, rip.
Farfar: Karl, rip.
Mormor: Lilian.
Morfar: Olof, rip.
Kusin: Vetefan, det är massa. Har ingen koll på sånt.
Faster: AnnBritt, Gun, Katrin och Inga.
Moster: -
Farbror: Ove och Janne.
Morbror: Christer.

ÖVRIGT:


Mobil: En trasig huawei men annars sony ericsson.
Mobilnummer: 0735******
Msn: Finns under kontakten. 
Bilddagboken: cuoreee.
Intressen: Fota, vänner, djur, familj, fest, photoshop m.m
Arbete: Moderspråkslärare i teckenspråk, en gång i veckan.
Favoritmat: Tacos, mammas lasagne eller mormors flygande jacob.
Favoritdryck: Cola, vatten eller svartvinsbärsaft.
Favoritfärg: Svart, eller dessa färglada.
Favoritlåt: Ingen just nu.
Favoritfilm: Kommer inte på nån.
Favoritblogg: Min ;)
Favoritårstid: Sommar och höst.
Favoritland: Hittils av resor jag gjort är det Turkiet som är favoriten just nu.
Favoritvänner: Ni vet vilka ni är. :)
Fobier: Höjder. Mår illa av rejäla höjder, usch...

... EARLY BIRD


Bild: Nova för ca 1 månad sedan.

Jag gäspar x antal gånger såhär dags. Som flesta av er vet att jag inte riktigt är van men börjar faktiskt vänja mig. Så fort Nova hörde min röst så var hon så glad att hon gnällde. Så söt. :D Hon och Shakira har lekt hårt av sig i trädgården för att trötta ut varandra. Var precis ute i solen med Nova, med tre nyfikna katter som tassade i bakgrunden. De såg ut som ett gäng ninjor, som var beredda på att slåss ifall. ;)

Dagen blir Nova, Nova och Nova. Sedan packar jag lite och så, åker till Örebro efter jobbet imorgon. Jag har nämligen saknat att få åka bussturer och tåg, fast det är bara en månad sist. Ni alla som befinner er varmt om hjärtat, vi ses. :) Tinniusen sitter och piper i huvudet på mig idag igen. Mysigt värre.

Ha en bra onsdag, gott folk.

... ATT LEVA MED TINNIUS


Bild: För nån dag sen av uttråkelsen.


Jag råkar vara en av befolkningen som lider av tinnius, men dock inte helatiden. Jag tackar för det så himla mycket, för jag hade inte stått ut med att höra ett väldigt högt pipande i örat/huvudet hela tiden. Jag får tinnius då och då, när jag väl får det så är det ganska jobbigt. Det är väldigt högt, högre än när en hörapparat piper när batteriet tar slut eller om luften kommer in. Det brukar låta såhär:

"Piiiiiip, piiiiip, piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, piiiiiiiip, piiiiiiiiiiiiiiip"

Det känns också konstigt att höra ett ljud som inte finns, då de andra i min omgivning inte hör. En gång skulle jag göra hörseltest i Uppsala, ifjol tror jag det var eller något liknande. Jag hade tinnius den dagen och den förstörde hela testningen. Eller jo, att ljudet fick höjas och störa pipandet + det funkade en stund men sedan tog pipandet över. Jag kunde ju inte skilja på ett ljud från hörlurar och pipandet så man blev bara rejält förvirrad. Men jag är i allafall tacksam över att jag inte har det helatiden livet ut.

Dock har läkaren i Uppsala sagt att man skulle vända sig till honom om tinniusen förvärrar. Under min tid i Örebro hade jag nästan aldrig tinnius, men efter jag har flyttat hem så steg det uppåt. Jag har ingen aning om varför. Jag tror nästan att jag har tinnius en gång i veckan eller något så. När den väl kommer, så blir det som ON/OFF hela dagen. Ja, så är min vardag ibland också.

Min fråga: Får du också tinnius ibland?


Annonser från BloggPartner