Dagens ordspråk:

... VEM ÄR CUORE?Eftersom det finns människor som inte vet vem jag är, bakom CUORE'S PHOTO så skapar jag denna sida som ni folk kan klicka och läsa om vem jag är. Here you go.

Jag föddes den 22 februari 1988 i Uppsala och fick mitt namn Emelie. Jag växte upp på Gräsö, en ö på norrkusten i Upplands län tillsammans med mina föräldrar och systrar. och så alla djuren. Vid 1990 insjuknade jag i hjärnhinnesinflammation och med tiden sjönk min hörsel, så det blev en del teckenspråkskurser hemma och jag fick ha en assitent som kunde teckenspråk på dagis tills jag började på dagis för döva/hörselskadade i Uppsala och därefter Manillaskolan i Stockholm och slutligen Virginskaskolan i Örebro. Únder våren 2009 var jag väldigt skoltrött, kände att jag inte lärde mig något när jag redan kunde det mesta och skrev ut mig.

Under min barndom var det ritningar och målningar som gällde, det var hästar och kalle anka jag föredrog att rita. Eller att ett gäng hjärtaformade kaniner. Under min tid på grundskolan var jag bland de duktigaste i klassen på bildlektionerna. Med tiden som gick, blev jag förälskad i poesi. Jag började samla på dikter jag gillade och skrev ut dem för att ha på väggarna, men efter en tid slängde jag dom och började skriva själv. Sedan 2000 har jag skrivit dikter och om jag har lust så ritar/målar jag gärna. Men jag föredrar redigera och använder photoshop, jag redigerar ofta bilder på photoshop åt vänner och jag har även skapat loggor åt två företag.

År 2005 började jag på mediaprogrammet i Virginskaskolan, Örebro. Jag valde programmet för att jag ville börja med att fotografera världen och fördjupa i photoshop. Jag fann ganska snabbt mitt intresse i photoshop och foto. Jag skaffade först en liten kompakt digitalkamera, med den fotade jag mest närbilder som detaljer m.m. och jag hade drömmar om att fånga konstigheter på bilder. Men mina drömmar förändrades sedan, och efter ett år skaffade jag en systemkamera Nikon D40X. Med den började jag lära mig hur den fungerar och var verkligen en amatör. Efter ett halvår försvann den tyvärr spårlöst och jag var alltså utan en kamera... I 2 veckor innan min foto-abstines kom. En nikon D60 dök upp i mitt liv och med den insåg jag hur stor min talang var. Dock inte bara jag, utan folk i min omgivning. Jag fotade, fotade och fotade. Talangen växte och utvecklades. Macro, porträtt, djur, natur och ja. Allting. Men det är människor som ligger nummer ett, det är dom som kan ge olika slags känslor och budskap i bilderna. Jag älskar att fånga deras glädje i bild.

Idag bor jag i Östhammar, fortfarande på norrkusten i Upplands län. För tillfälligt bor jag hemma och är en vilse själ som inte riktigt vet vad jag vill jobba med men jag är ändå som alla andra, har jag mina stora drömmar som väntar på att bli uppfyllda. :)

Med andra ord, jag är född till att skapa med händer och fånga andras ögonblick i bild åt människorna. Jag är Emelie.


Annonser från BloggPartner