Dagens ordspråk:

... REDHEAD

Jag är nu en mörk rödhårig. Jag lät Jessica ha fria händer med mitt hår, så det blev så. Dock gör färgen inte sig rättvis på bilden, det ser mycket ljusare ut än vad det gör i verkligheten. Jag får försöka fixa en bild mitt på dagen då färgen brukar vara mest rättvis då. Men kul och testa en ny färg jag inte haft förut. :) För er som vill se en bättre bild, ha tålamod. :)


... 11-08-29


Photo: Emelie in Sunny Beach, MED tubtopp som inte syns haha.


Ny vecka föddes alltså idag. Under dagen fick det bli plugg inom samhällkunskapet, första uppdraget i det är snart klart att skicka in och lite Isak-gos.


Imorgon blir det att säga farväl till min nuvarande hårfärg då jag ska vara en av hårmodeller hos Hamnfrisören, och det innebär att de gör vad de vill med ens hår. Det blir spännande och se vilken exakt färg jag får i håret, haha. Det är ändå dags för mitt hår, då det är väldigt solblekt och har lagom rejäl utväxt som är större än vad det gör på bilden ovanför. :) Sedan på onsdag får det bli Uppsala för att hämta mina linser, då mina linser har tagit slut. De sista vilar faktiskt i just nu. Det är allt jag vet vad som händer i veckan förutom plugg, då. :)


/Emelie

 ... KATTUNGARNA, 2 VECKOR SENARE

De leker gärna tillsammans i kattlådan, smart gjort va? Annars jagar de gärna varandras svansar eller glo på kameran som om den är en främling. "Adolf" är inte fotogenisk idag men däremot M gör det, med sina fantastiska blåa ögon. :)


... FÖRSTA PLUGGDAGEN

Photo: Hösten 2010, en av favoritbilder.


Så var min första pluggdag förbi. Det fick bli svenska B att börja med, det är mest att se om jag fortfarande minns från A-delen då första uppdraget handlade om språket och utvecklingen från urnordiskan till fornsvenskan. Det var inte lätt att försöka förstå fornsvenskan eller ruinskrifterna, haha. Men på något sätt är det faktiskt kul. :)


Samhällekunskapet får jag ta imorgon mellan tandläkaren och ögonundersökning, eller så får det bli på onsdag. Tandläkaren vid 10tiden imorgon, man får bara ta och hoppas att de inte hittar några hål. Man vill inte precis pröjsa fram för mycket pengar, hehe. Sedan blir det Uppsala för ett besök på Specsavers vid halv tre för att göra synundersökning + beställa fler linser. Hoa får bli min söta chaufför, det är väl ändå altid trevligt med sällskap. ;)


Efter studierna drunknade jag i webcreatorn för att fixa det sista och lägga ut Hamnfrisörens nya utseende. Det var ett och annat jag lärde mig på egen hand. Man kan lätt bli självlärd bara om man vill och når målet.


XoXo/Emelie

 


... BILDER GENOM MIN KAMERALINSHär valde jag ut några utvalda bilder som fick bli ett stilla ögonblick som varar hela livet, från februari tills nu. Vilket betyder att ni kan se vad jag har gjort. Njut! :)

... THE GREY WORLD


Photo: Cuore.


Jag öppnade mina ögon i nästintill mörkret imorse och genom den lilla springan mellan fönstrets kant och persiennerna kunde man se att det låg en alldeles grå värld därute. En sådan trög och tråkig dag, som får hundarna att däcka på golvet och glömmer att världen existerar. Hoa sitter och glor på fotboll på trean just nu.


På fredag kommer min syster och Isak hit för att vara här lite mer än en vecka, hur mysigt blir det inte? Isak-gos blir det lätt, och då kan jag ju passa på att ha Elin som lärare ifall jag behöver lite hjälp med studier som jag börjar med fr.o.m på måndag. :)


/Emelie


... DIMMAN ÄR HÖSTENS HJÄRTA

Photo: 18 Augusti.


Det låg en tjock dimma över hela ängarna, det blev lite svårt att inte gå ut och knäppa några bilder i denna spöklika dimma. Om ni tittar extra noga på vissa så bör ni kunna se ett par hästar som stod och betade i deras hagar. :) Har alltid tyckt att dimman hör till hösten, även om det uppstår ganska ofta under sommaren under regniga perioder men... För mig är dimman höstens hjärta.


Imorgon bitti sticker jag ner till Hamnfrisören för att fota deras nya lokal till hemsidan då Jessica har öppnat en till Hamnfrisören i Östhammar. Det är ganska självklart att hon skall ha egna bilder från hennes frisörlokaler. :)  Sedan skickar man iväg några brev som till CSN och dylikt. Sedan får vi helt enkelt se vad morgondagen har att erbjuda efter några ärenden. :)

 

Sleep well and dream sweet!


... THE FULL MOON

Ikväll var fullmånen något större och lyste lagom starkt att man kunde se vägen framför sig. :)


... DO WHAT YOU LOVE, LOVE WHAT YOU DO

Citaten såg jag tidigare idag på badrummets vägg hos syrran Linda, något klokt det.

Photo: Moa & hennes ungar. 10/8.


Idag var vi alla uppe i Öregrund för att handla presenter, till min syster Linda som fyller år idag och så hennes son, Rasmus på söndag. Till Linda köpte jag och Hoa en fin vit hylla med text "Amor Vincit Omnia" från en härlig liten butik där då jag vet att hon gillar vidsomsord och liknande väggsord. :) När vi väl kom hem, satte jag ned och klickade hem fyra böcker som ska användas under min studieperiod, resten beställer jag senare. Jag ska alltså plugga igen via Hermods, på distans den 22:a.


Jag ska plugga upp Svenska B, Samhällkunskap A, Religion A, Matte A och Psykologi A. De två förstnämnda börjar jag med sedan resten i slutet av oktober, tills 9 januari om jag håller i rätt tempot. Ni får allt önska mig lycka till, särskilt med matematik. Det finns ingen i familjen som är bra på det, inte konstigt att jag också är så himla kass på det! I värsta fall får Hoa bli min mattelärare. :) Ja, nästa vecka får det bli att handla pennor och skrivböcker. På något sätt ser jag faktiskt fram emot det, för att ha något att göra om dagarna och få plugga lite.


Ja, allt jag kan säga: Plugghäst, here I come. ;)


... RUNDA PÄLSBOLLAR ♥


Glöm inte den lilla som tittar fram bakom mamman. ;)


Visst har de vuxit massor på en och halv vecka? :) De stirrade verkligen rakt på kameran som klickades en efter en, sådär nyfikna. Den svartvita kallar vi för Adolf, inget illa menat men han ser faktiskt ut som en. Än så länge tror vi att det är ett par pojkar. Den gråa är tyvärr namnlös men jag kallar den för M på grund av tecknet M i pannan om ni nu ser det. :)Annonser från BloggPartner